Monday, October 10, 2011

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...!jangan lazy2 ye hari isnin ni...cf rotan nanti..keh3

Ni cf nak kongsi pada semua tentang mobile version...

Cf ni pengguna Samsung Galaxy S...masa laptop hilang aritu cf BW dengan hp jela...bila berjalan-jalan tengok blogger ramai yang tak aktifkan mobile version...nak tau tak apa kelebihan mobile version ni?

1) Pembaca yang online guna hp akan suka ke blog korang sebab terus auto jadi versi tepon..nak load ringan.ni cf tunjuk blog cf bila buka kat samrtphone cf:



Dia akan jadi camtula...takde background bunga2 bila buka kat hp..so, cepat la load..

2) Akan menarik ramai pengguna smartphone untuk ke blog anda...

3)Bila guna mobile version ni dia akan kuar entry blog je..so, kalau pengguna smartphone nak follow korang dia kena klik kat VIEW WEB VERSION cam gambar kat bawah ni :


Bila klik kat situ baru dia akan kuar blog penuh cam biasa...okey, cara2 nak settting adalah :

1)pergi ke dashboard

2)Klik Setting

3)Klik Email & Mobile

4) Korang akan jumpa camni :



5)Korang klik kat tempat cf klik tu k.

6) Lastly save la.

Siap...!:):)

p/s :Korang kena setting mobile version ni untuk menarik ramai pembaca yang rata-rata sekarang menggunakan iphone atau smartphone.

Klik bawah untuk share.Terima kasih.




Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

5 comments:

Tentang Kita said...

tq for d info..dh wat td

MamaKaisah said...

belum mampu nak bli iphone ka, smartphone ka..samsung galaxy ka..yg ada hanset cabuk ja...huwaaaa....

sebab senang selalu kena baling ngn anak2...

Cik Eka said...

yeyy dah try dah

aiEz said...

aie dah try benda ni,senang utk kwn2 yg guna smartphone singgah blog versi mobile..:)

QueeN TerataI said...

errrr dah buat tp mcm x jd jer... :) nnt cuba lg