Tuesday, April 4, 2017

Hai dan Assalamualaikum


Mesti korang ada perasan kan bila sekarang ramai peniaga online yang letak link bila tekan direct terus boleh whatsapp.

Almaklumlah pembeli-pembeli online ni kebanyakannya malas nak whatsapp sebab kena save nombor.Padahal nak tanya harga je pun.Sebab tu dorang suka komen PM PM PM.kan?

Ni sekarang Cf nak ajar korang terutamanya untuk peniaga online camana nak buat link whatsapp tu dan bila tekan boleh terus ke whatsapp kita.Tak perlu save nombor.

.
Caranya sangat mudah hanya guna link ni :

http://www.wasap.my/

Cuma letakkan nombor anda di belakang link tu contohnya :

http://www.wasap.my/+60172345678
.
Kalau nak ada text semasa whatsapp, edit jadi macam ni :

http://www.wasap.my/+60139160013/haisayanaktanyaharga


Hanya untuk smartphone tau.


Formatnya:


http://www.wasap.my/+6[NoTelefonAnda]/[AyatAnda]

.
Ada yang kena test 2,3 kali baru keluar di whatsapp.
.
Kalau nak hide link tu, anda boleh guna link shortener seperti tinyurl, bitly, goo.gl ataupun domain anda sendiri. Yang tu nanti CF cerita kat entry lain ya.Sekarang Cf nak pegi mengajar dulu.hehe
.
Selamat mencuba.
.
Oh ye, kalau dah test dan menjadi, jangan lupa untuk share kat rakan-rakan. Tak baik kedekut ilmu. :P
.
Btw, credits untuk tuan empunya laman web wasap.my. Ini bukan laman web saya.Cf pegi dulu.


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

0 comments: