Sunday, August 7, 2011

Assalamualaikum...

"Pakai tudung tak semestinya baik"

"Sembahyang pun tapi buat jahat gak"

Biasa dengar ayat kat atas ni?mesti penah kan..bila dengar tahan je dalam hati dengar alasan-alasan makhluk-makhluk tuhan yang dah diberi nikmat oleh Sang Pencipta tapi masih berlagak sombong...

Ya...cf tau..syurga neraka milik Tuhan...Dia je yang tau siapa yang nak diisi dalam kedua-dua tempat tu..Tapi dah ada panduan yang Dia beri pada kita, jadi kita sendiri boleh pilih kemana arah kita kat sana nanti akhirat ler..

Klik sini untuk tahu apa yang cf maksudkan..barulah temukan jawapan bagi kata-kata sinis kat atas tu..lega..

Sila like untuk share dengan rakan-rakan anda.Terima kasih.


Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

11 comments:

aneng hitchies said...

singgah ramadha . saya sedang mencario jawapn . =.= tp termasuk lam blog ini =p

CikGu Ma said...

orang yang menutup aurat dan menunaikan solat masih berbuat dosa, tapi orang yang tidak solat dan tidak menutup aurat terang lagi nyata melakukan dosa...

reza al-razi said...

yg solat & tutup aurat pun x confirm lgi syurga.. yg x solat & x pkai tudung apatah lagi... moga diberikan hidayah..

anismelon said...

btl kak..kadang yg pakai tudung..solat blm tentu baik..insaf kejap membace..

pssst...kak..leh je menggoogle..then edit edit sikit..hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. tu la yg selalu di dgr... bla kte nasihat, msti akn ckp camtu.

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. tu la yg selalu di dgr... bla kte nasihat, msti akn ckp camtu.

Kancil 8349 said...

Apa dia Kami Cikgu Blogger tu cikgu Fad....saya belum join lagi...:)

Fad said...

Terima kasih semua yang datang blog ni dan tinggalkan komen..insyaAllah cikgu akan buat kunjungan ke blog anda..:)

Fad said...

Terima kasih semua yang datang blog ni dan tinggalkan komen..insyaAllah cikgu akan buat kunjungan ke blog anda..:)

Kancil 8349 said...

terima kasih...saya dah join blog tersebut...:)

Mya said...

yg baik tu jadikan teladan. yg buruk tu pulak sempadan. tp org skang slalu buat yg buruk tu jd teladan...

marilah beramal selagi yg boleh. perubahan sikit2 pun xpe janji ada kesedaran dan ikhlas =)