Monday, August 15, 2011


Assalamualaikum..

Hep..hep..jangan cakap pape dulu..
Memang minggu ni banyak masuk contest..
Hehehe..ntah kenapa banyak contest best2..

Macam contest yang ni..
Cikgu Fad memang sayangkan kucing...

Gambar yang Cf letak dalam contest ni sume kucing Cf..
Tapi sume dah mati...
Tinggal kenangan je..

Cuma ada satu Cf masukkan kucing kakak..
Okey..layan gambar taruhan contest ni ye..

Sebelum tu sape nak join sama klik banner kat atas nuuun..

Kucing pertama :


Nama saya Syawal..saya suka naik kereta..
Tengokla saya bawa kereta betul tak camni..:):)
(Syawal mati sakit virus ulcer)

Kucing kedua :

Hello..nama saya Manja..jangan terkejut..
saya memang suka tido camni...gaya akrobatik..kih3
(Manja tak balik rumah sampai sekarang)

Kucing ketiga:

Hai..nama saya Iman..saya nak petik buah manggis ni..
Tolong mama Fad..heeeee
(Iman pun hilang)

Kucing kakak :

Saya tengah makan..sila jangan kacau..haha..
(nama dia Ciki )

Okey...semua kucing kat atas tu baik-baik belaka...
Tapi sayang sume dah takde..

Cikgu Fad bela kucing memang tak suka kurung..
Sebab tu banyak yang hilang..
Mungkin kena adopt ngan orang..

Tak sampai hati nak kurung..
Sebab dia pun nak hidup bebas macam kita..

Bila kurung kucing, cikgu bayangkan..
Camana kalau aku yang hidup dalam sangkar tu?

Dan kalau kurung dalam rumah je..
Kita sendiri pun bosan kalau dok umah memanjang..

Biarlah dia hilang...
Asalkan dia bebas hidup dengan alam dia..
Mungkin dapat jumpa kat 'sana' nanti..
Amin..

Tata..

Psst...Syawal tu pernah masuk wad 3 hari...sebab sakit virus ulser dia tu..huhu..

Klik sini untuk share.Terima kasih.

Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

5 comments:

Mya said...

comel2nya kucing2 tesebut =)

♥Putri ilyanie♥ said...

comei kucing2 tu.. putri pn de kucing, tp terkurung dlm rmh je sbb duk rmh flat.. klo bg kuar pown penakut, xpndai cri mkn sndri... pyh..

family of fur said...

thnx join cikgu fad :)
comel that cat..
ciki suke makan durian eh??
hehe. smela cm my kitty

cik najihah said...

kak..sy tag akak

http://najihahfara.blogspot.com/2011/08/bile-manusia-dah-jadi-hipokrit.html

EYFAalias said...

Kucin first tu mcm kucing eyfa, dia duka naik kereta! HAHA.

Amboi si manja ni. Gaya gedik habis! hahahhaa.

Ni mesti dia suka main2 lepas tu lari panjat pokok en? :P huhu.

amboi makan durian! hahahaa. Comelnyaaa!

Good luck!