Monday, July 25, 2011

Assalamualaikum...

Cf memang tak berapa selesa dengan chatbox baru kat facebook tu...susah nak tengok sape yang online.korang boleh tak faham dan rasa apa yang cf rasa ni?

Masa blogwalking ujung minggu lepas cf terjumpa kat blog mamat ni tentang cara camana nak tukar balik ke chatbox facebook yang lama tu..ala...blog mamat ni ha..





Ni cara-caranya :

1) Untuk pengguna mozilla firefox

2) Install grease monkey kat sini.

3) Klik kat Add to firefox..dan terus ikut arahan untuk install..pastu bila keluar macam ni :


Terus klik install tu..

4) Restart mozilla firefox korang.

5) Install Facebook sidebar chat reversion kat sini .bila jumpa macam kat bawah ni :



Klik je install tu..

6) Logout facebook korang, tutup firefox dan log in semula..yippie!jadi tak?heeee

Thanks to Haris Kaito..untuk pengguna Google Chrome korang pegi kat blog dia untuk tutorial eh.Klik Header dia kat atas untuk ke blog beliau,

Tata..:):)

Like kat bawah ni untuk share dengan kawan-kawan korang.thanks ya!

Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

13 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

kena try ni..

Elih Japahar said...

wahh,sy tak guna mozilla lah..guna chrome lama dah :) bagus ni...hehe

Munna said...

wah...bgusnya...siap ada tuto lg.nnti nak try =)

thanks cikgu!

aimie amalina said...

ye..
same2 gune chrome
heheh
tapi bole try gune ni pas ni
ajen2 la buka gune mozila..hehhe =)

macehhh cegu!

Fad said...

mis nusha :silakan..hehe

Fad said...

elih : gi ke blog haris ea..hehe

Fad said...

munna:sama2..buat la..fb baru tu xbest kan..hehe

Fad said...

aimi : ala..goggle chrome pun boleh..ada tuto kat blog haris tu

Mya said...

eh boleh tuka blk eh? tp sy pun jrg2 je on9 chat tu. hehe.

[sutera kasih] said...

menarik..thanks :)

Fad said...

mya :blh la..dh try..buatla..chat br tu xbest lgsg..haha

Fad said...

syaza : welcome awk..:):)

Atiqah Sa'ahiry said...

hai cikgu..terima kasih sudi singghah blog kita..