Wednesday, September 14, 2011

Assalamualaikum...

Arini cf rajin dan puas menjelajah ke blog kawan cf..ada entry ilmiyah, ilusi, pengajaran, kutuk mengutuk, emosi dan mimpi cam Niena ustazah pengembara Ilahi tu..hehe

Apa pun entry yang kita publish, fikirkanlah dahulu apa manfaat yang dapat kita beri pada setiap orang yang membacanya..biar sedikit manfaat asalkan ada...kalau banyak lagi bagus..

Contoh entry mimpi Niena tu..wat cf tersenyum..entry anismelon buat si pencinta berfikir..entry MizzKechique buat kita yang bercinta kembali padaNya..

Anda dan Cf perlu berhati-hati ketika menaip entry baru..Elakkan publish :

  • Entry emosi dan amarah..
Contoh :

" Aku bengang giler la arini!!Menci!menci!menci!suka hati kau sondol-sondol kereta aku..Ingat kereta kau hebat sangat ke?Kereta nenek sedara aku punya pakwe lagi hebat dari kau tau tak?"

  • Entry membuka aib saudara kita
Contoh :

"Semalam depan mata aku makcik gemuk tu jatuh longkang kau tauuuu...dahla dia gemuk...ce ko bayangkan...penuh longkang tu ngan badan dia..hahahahaha ( gelak la banyak lagi...tak baik tau camni )

  • Entry kutuk mengutuk
Contoh :

" Ingat aku heran sangat ke dia kutuk aku?dia kutuk aku pun boleh kutuk dia la....bukan ke Malaysia boleh?ni blog aku, aku punya suka la nak tulis apa..kau nak sibuk apasal?lempang laju-laju kang..( kena lempang gak budak ni ngan Cf nanti..hehehe)


Kalau boleh biarlah entry yang kita wujudkan tu berguna untuk semua yang membacanya..Cf insan biasa gak..kadang-kadang cf pun lalai..kita sama-sama mengingatkan okey...!Bila manusia mati terputuslah semua amalannya kecuali 3 perkara..salah satunya adalah :

Ilmu Yang Bermanfaat

Sudah abis baca, harap amalkan.

Klik bawah untuk share.Terima kasih.
Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

15 comments:

mizzkechique said...

setuju tu.. klu rs nk lepaskn geram, nk maki, nk kutuk, bek privatekn n utk diri sendiri je.. mengaibkan org lain tu kn berdosa..

alamak, nama sy ada lak.. malu ai.. mekaseh CF... =)

CikGu Ma said...

waaaaaa..pesanan mantop la ustazah =,=
insaf betol...k, nak hati2 pasni...

Niena Pengembara Ilahi said...

igt mengingati.. :)

nina pn kekadang buat entri yg 'terbabas' gak.. biasala.. kte bukan maksum.. eh kakk.. nina bukan ustazah ! haha

lieynanilaz said...

peringatan yg bagus..semoga kita akan berhati2 dalam menulis entry..hehe..

Umie Artoqiemie said...

entry aku banyak buat orang hentak kepala sendiri kat lappy kut? haha

anismelon said...

anis ikut suka je tulis ape yg telintas..kadang ade manfaat..kadang tak pon..weee


sooo para para sakura cinta..berfikir lah..ngeee

H.J said...

hurm...terasa diri ini

maszull said...

salam cikgu...ye la kekadang kita lupa akan apa yg kita tulis tu baik ke atau x...lepas ni kenalah berhati dgn cara kita menulis tu...:)

Anum said...

pesanan yang sgt berguna
thanks

cik najihah said...

setuju kak..
kadang2 x sume entry kite boleh publish

Santri T.P.I.N.I said...

btul tu, setuju dengan dilla !

Scarlett O'Hara said...

Setuju!!! Tapi entry yang kelakar pun best.Tak caya, bacalah...

Mya said...

setuju! thanks cf sb selalu mengingati =)

Kancil 8349 said...

info yang menyedarkan..hehehe...kena berhati2 lepas nie

FasiHaH SupiaN said...

saye xde punnn..hehe gurau je, simple je blog ni =D