Friday, August 5, 2011

Assalamualaikum..

Dalam hadis riwayat Imam Ahmad yang menceritakan tentang perbuatan Rasulullah s.a.w yang sedang menaiki mimbar lalu Baginda menyebut "amin" sebanyak 3 kali.Selesai memberi khutbah para sahabat bertanya kenapa disebut "amin" sebanyak 3 kali?

Rasulullah s.a.w menjawab bahawa Jibrail telah datang ketika itu dan berdoa.

Sangat kecewa dan rugilah bagi :

Orang yang apabila disebut nama Muhammad, tidak di baca selawat ke atasnya.

Orang yang sempat hidup bersama orang tuanya, tetapi tidak dapat masuk syurga.

Orang yang sempat hidup dalam bulan Ramadhan, tetapi tidak terampun dosa-dosanya.




Malangnya kalau kita termasuk 3 golongan di atas..Pastikah kita akan bertemu Ramadhan lagi tahun hadapan.esok pun belum tentu ada buat kita..

Sila like di bawah untuk share dengan rakan-rakan anda.


Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

9 comments:

pCL [p@kcikLie] said...

W'kumsalam..seringkali membiasakan , akan terbiasalah kita sesuatu yg baik mahupun sebaliknya. Zikirullah dan selawat itulah sebaik2 amalan seharian.

Anum said...

thanks for sharing

Kancil 8349 said...

semoga kita tidak tergolong antara orang - orang yang rugi..thanks dengan info cikgu nie...

mizzkechique said...

trm ksh CF sbb share info ni.. semoga kite xtergolong di kalangan org2 yg rugi.. :)

FYA PELANG! said...

benarlah firman Allah, dalam surah al - asr. mudah mudahan, kita tidak tergolong. amin :)

ILA HonEyBuNNy said...

salam ramadhan..

takootnya...xnak jadi ketiga-tiga golongan tu..

anismelon said...

nice kak..mudah mudahan anis tak tergolong dikalangan org yg malang toh..amin..

Fad said...

terima kasih kepada semua yang berkunjung dan tinggalkan komen kat sini..InsyaAllah cf akan dtg blog anda sume lepas ni..:)

aKu_aG said...

insyaAllah kita tdak tergolong dalam golongan tu...thnx for coming by to my blog...follow cni jgak...ble panggil awang jak...^^.v