Saturday, July 16, 2011



Assalamualaikum...

Cf nak join segmen ni sebab dia melibatkan kata-kata mutiara.

Cara2 dia adalah dengan korang amik mana2 kata2 mutiara atau ayat motivasi letak dalam entry ni.Senang je kan..tak yah la perah2 otak nak karang puisi..google sudah..kata2 mutiara cf adalah :

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari..Dia datangkan hujan, petir dan kilat..Kita menangis dan mencari kemana sinar matahari..Rupa-rupanya selepas hujan berhenti, Dia menghadiahkan kita pelangi yang indah.

Cf memang suka dengan kata-kata hikmah kat atas ni..dan Cf sendiri memegang kata-kata "Segala apa yang terjadi dalam hidup kita pasti ada hikmahnya"dalam hidup cf.


"Jadilah seperti rama-rama yang hidupnya sentiasa menyebarkan debunga"

Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

28 comments:

kotak bulat said...

kb pun suka mutiara kata ni.. :)

cik pha said...

suka ayat last tuu y rama2

Fad said...

kb : sangat puitis kan...:)

Fad said...

cik pha :br dapat td..heee

Niena Pengembara Ilahi said...

meh nk igtkan...
niena nk igtkan tlg belanja nasik ayam hailam satu!

Fad said...

niena :ahahahaha..ko ni memang la niena..lawak...sakit pale pun ley nak mkn sedap..mana blh..mkn panadol je la..hehe

muz said...

emmm tak sempat nak cari ayat power ne, kejap tul masa dia...hehe

Fad said...

muz : kalo x lagi la dia ttp kul 730 td..haha...tp segmen ni best la..:)

Achik SYIDA said...

suka kata-kata tu :)

harrazdani said...

pertama kali dengar ni....hebat2...thanks atas perkongsian ini....dan thanks juga menjoinkan diri yer...

Fad said...

achik : samala kita..hehe

Fad said...

harrazdani:yup..berkias..tp mendalam kan..tuk org yg dlm kesedihan..

Sya Isya said...

ala..br ingt nk join. tutup dah eh. huhu

Jiejah Gorjes said...

saya pun suke!!! kata2 ni mmg sesuai bile kite tgh down kan cikgu fad ngeee nice to meet u..my name is jiejah ngeeeeee

Fad said...

sya : a'ah la..cepat kan..gi je blog dia suh lanjutkan lg..xpuas sikit sgt yg join

Fad said...

jiejah:wahaha..nice to meet u too

Bui Junaidi said...

best kata2 ni
bui suka baca...*_*

Fad said...

bui : thanks..hehe

anismelon said...

anis pon suke ayat nie sis..hehehe..ade gak gune lam entry yg sedih sedih..ngeeee..

Fad said...

anis : ada ke entry sedih tu?pts cinta ea..hehe

najihah sahami said...

huhu...mish pun suka kata tu. kawan bagi masa tengah susah masa berpraktikal dulu.


hehe..akak mai la ganu, kita p meronda makan sotong celup tepung. :)

alif haris said...

hehe sy suke kata2 hikah ni cegu :)
sgt suke mengingatinya bile dlm kesusahan kan

Fad said...

najihah :haha..sedap2..akk suka...ikan grg tepung pun sdp..

Fad said...

alif : bagusla..jdkan panduan supaya xkecewa..:)

Santri T.P.I.N.I said...

eh...ingt dilla dah tau...sorila nanti kalau abg fadli tag, nanti bg tau dilla balik...afwan yer..

Santri T.P.I.N.I said...

salam dilla, abg ada tag dilla lagi dalam segmen baru....

Nurulbadiah Lai said...

ayat tu paling nurul ingat sampi sekarang...

":)

Fad said...

nurul :ayat tu mmg best...blh redakan hati yg kecewa...:)