Thursday, April 10, 2014


Assalamualaikum semua

Kebanyakan wanita mesti menghadapi masalah yang sama macam cf..
 
PERIOD PAIN...

Ouch!!! sakitnya

Period Pain CF ni jenis sengal2 pinggang..Tak ley duduk lama,berdiri lama..baring statik..
Kena pusing sana pusing sini....CF dah alami sejak zaman remaja lagi...
First day period mesti terbaringSiap letak bantal bawah pinggang...

CF kenal Shaklee dalam bula Ogos 2013 kot...Belikan untuk mak
Tapi CF tumpang2 makan sekali...CF makan ALFALFA

Makan pun tak tau sebab apa...Sebab tau dia boleh buang toksin je
Lepas consume dalam seminggu dua...Nak tau tak apa yang CF rasa???
 
MACAM2 PERUBAHAN

Apa yang CF dapat bila amalkan Alfalfa Shaklee??
  
1- Dah tak mengantok masa drive awal pagi pergi keje tu
 
Dulu bila drive nak pegi keje tu...mengantok sangat2...siap gosok2 mata...
CF gerak keluar dari rumah 6.15 pagi...Sekarang mata segar..
Rasa cergas...Badan ringan..Best betul...

2- Keputihan hilang

Yang ni tak yag cerita panjang2..malu..hak3..tapi memang selesa dah sekarang...hehe

3- Pembuangan air besar berjalan lancar

CF takdela ada penyakit sembelit..cuma kadang2 bila lama tak makan buah2..
Susah juga nak membuang...Kadang2 2 hari sekali..
Sekarang takde masalah..lancar je...hehe

4- Period Pain dah takde
 CF mula2 memang tak perasan period pain CF dah takde sejak makan alfalfa
Dah dua bulan makan baru sedar..
Kalau dulu 2,3 hari nak period mesti dah rasa sakit2 pinggang
Tapi lepas makan alfalfa tu,takde sakit2...
Tau2 je dah period...selesa sangat..boleh tido dengan lena...
Tapi sadis bila bulan lepas Cf hampir 2 minggu tak makan alfalfa
Sebab busy sikit kesana kemari
Akibatnya bulan April ni....huk huk huk...sakitnya PERIOD PAIN ni...
Alhamdulillah sebab Allah dah bagi keselesaan selama Cf consume alfalfa sebelum ni..
Memang selesa sangat bila tak kena sakit pinggang..NIKMATTTT!!!
  Lepas ni tak nak ponteng makan alfalfa lagi...hehe
 
 
 
Kalau anda nak tau banyak pasal vitamin shaklee,boleh ke page Cf ya..klik je bawah ni
 


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

2 comments:

Mya Akmal said...

salam kak. lama xlawat sini hehe. woww banyaknya kebaikan alfalfa ni. mya pun ada period pain and migrain kalau musim period tu :(

Mya Akmal said...
This comment has been removed by the author.