Wednesday, October 9, 2013

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..cf baru je balik dari bercuti di Pulau Langkawi..Percutian ini cf buat sebab dapat tiket murah airasia...nanti cf akan senaraikan  budget di entry lain..dalam entry ni cf nak cerita pasal chalet treetop...




Masa kat langkawi aritu cf menginap di Malibest Resort Pantai Chenang...korang boleh tengok web dia kat bawah ni...Klik je kat link tu




Ini lah chalet yang cf duduk tu..nama chalet ni tree house...nampak menarik kan?chalet ni terletak betul2 tepi pantai...masa duduk chalet ni cf suka duduk kat beranda tu...ambik angin pantai...tido pun dengar deruan ombak yang kuat..damai je rasa...

Sebenarnya chalet tu bukanlah betul2 atas pokok...ada tiang jugak kat bawah tu...tapi dibuat di sebelah pokok besar dan nampak macam kat atas pokok...tapi best la..memang menark...bagi sesiapa yang sukakan kelainan macam cf ni...kat bawah ni cf kongsikan gambar2 chalet tu...


Beranda yang menghadap pantai












Tangga naik ke bilik

Bilik yang cf sewa tu standard room dengan harga rm230 semalam...Mahal sikit tapi berbaloi bagi sesiapa yang sukakan kelainan dan kedamaian..

Pasni cf akan tulis entry budget kereta sewa,tiket flight dna lain2 eh...salam sayang.. :)













Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

8 comments:

Cik Eka said...

bila nak pi langkawi lagi ni. hehehehehe

suka pi sana...
ritu pegi, tak sempat terjah semua

:: Mrs.Eady :: said...

Ohsemmmmm :)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya tetiba nak pergi

QueeN TerataI said...

isk. cm best jer.. tp mahal la plak.. hehehe

Hafizin Jamil said...

nak pergi juga cikgu..tak nak sponsor ke?? haha

Santri T.P.I.N.I said...

bestnya...

Farhana Ibrahim said...

akak...nak tanya..bilik yg akak duduk ni apa nama bilik dia eh? dia ada mcm Meranti,jati,semarak kan? Nama bilik akak ni apa ya?

vidhya said...

Thanks for the information... I really love your blog posts... specially those on Hotels in Chennai