Sunday, August 14, 2011



Assalamualaikum..

Hai semua...ni contest duit raya lagi..

Tapi.....

Yang ni berbeza..
Sebab Cikgu Fad masuk adalah...




Produk VCO (Virgin Coconut Oil)

Aritu Baca blog Cik Eka..
Dia dah try VCO ni..

Memang berkesan kata dia..
Dia selsema pastu makan VCO..
Alhamdulillah selsema kering camtu je..
Mari-mari baca lagi apa kebaikan VCO..
Pastu kita order sama-sama okey...


VCO adalah ”Virgin Coconut Oil” atau minyak kelapa dara. Sebenarnya, minyak kelapa dara yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum.

Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian.

Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia.

Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.

”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”

Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation

Cikgu fad memang dah lama nak try mende ni..
BW tadi tetiba nampak contest ni..

Tapi hadiah contest bukan VCO tau..

Cuma Puan bee tu adalah Pengedar VCO..

Nak join klik header kat atas tuuu..

Hadiah lumayan

Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh Myglobalnetwork, UpProfits , Agent Top up , Adamhaiqal , Oraitlah.com , Lela Lelord , kakpah , Chipscokelat , Esempoi , juenita mary kay , mindasasterabahasa , Kakpah k-POH , my.mustafa , ctHoney kraft , ummieross , malaysianetworks.com , Dins Blog , kak ros , BEAUTY KOREAN LENS. , Afiffuddin.com , warnnie , ainunmardhiyyah


Ok...Jom kita cari VCO...
Cik Eka kata bagus...
Tata..




Categories:


Blogger separuh masa | travel | food review | Lifestyle | Love Art | Photography. Contact me dilamin82@gmail.com

4 comments:

anismelon said...

gud luck kak..:)

cik najihah said...

kite da try da..elok :)

puanbee said...

salam cikgu ..ada hadiah VCO , saya tak pasti lagi berapa VCO tapi mesti ada :) hehe kalau nak beli boleh call saya je , saya pos k cikgu ..selamat berjaya ..

EYFAalias said...

Tak pernah try lg. hehe. apa2 pun good luck :D